Monpel Primer Secretari PSC Hospitalet Sud
José Mª Garciía Mompel, Primer Secretari de l'Agrupació Sud del PSC de L'Hospitalet
jueves, marzo 08, 2007
El diàleg amb la ciutadania
El dimarts d'aquesta setmana va tenir lloc l'últim debat amb la ciutadania que el nostre partit ha impulsat amb la intenció d'escoltar a la gent de L'Hospitalet i de tenir en compte les seves aportacions i reflexions a l'hora de confeccionar el nostre Manifest Electoral.
Aquest darrer eix de discusió, ve enfocar el debat, entorn la qüestió de la identitat d'una ciutat com L'Hospitalet que s'ha fet a si mateixa, amb l'esforç de tots i totes els ciutadans i ciutadanes, dels poders públics, dels agents socials, en definitiva de tothom que viu a la ciutat i se l'estima.Una ciutat que es reconeix i és reconeguda a la Regió Metropolitana i també a Catalunya, Espanya i Europa.
L'esperit de pertinença que hem anat construint entre tots i totes i preservant, mlagrat els temps difícils i els nous reptes socials, ha fet que L'Hospitalet camini amb orgull cap a un futur de progrés i de canvis que la farà central en d'altres canvis de caràcter territorial a Catalunya.
Les gran obres de transformació urbanística són un exemple de l'aposta que els socialistes estem fent per generar noves sinergies socioeconòmiques en benefici dels seus ciutadans. La nostra ciutat avui genera riquesa i redistribueix una part molt important d'aquest beneficis, en polítiques que han estat demandes ciutadanes, amb l'objectiu de solucionar problemes, corretgir situacions i millorar en definitiva, la qualitat de vida de la seva gent.
L'Hospitalet és un model de ciutat referent en molts aspectes. Tenim una biblioteca magnífica, la més gran de Catalunya i molt ben equipada en les noves tecnologies, la Tecla Sala. Estem essent pioners en programes de mediació social per integrar als immigrants que arriben a la nostra ciutat en busca de noves oportunitats. L'Equip de Govern socialista está fent una gran aposta en la promoció d'habitatges de protecció oficial, de compra i de lloguer, també pensant en els joves. Estem generant una nova realitat, com a espai de negocis, d'empresa i de nova d'indústria amb valor afegit, inimaginable fa 10 anys. I podria continuar dient algunes coses més... .
Crec que també estem cobrint bé totes les demandes històriques d'aquesta ciutat, amb el soterrament de les vies del tren, per apropar als barris de la ciutat, recuperant el nostre patrimoni arquitectònic per usos públics, creant noves oportunitats pel món de l'empresa i del comerç, treballant per la sostenibilitat i pel civisme i la convivència, o invertint més en polítiques socials per la nostra gent gran, per les famílies més necessitades, per les dones i els joves.
I tots aquests temes i d'altres, els hem pogut discutir i explicar amb les diferents converses que hem mantingut amb els ciutadans, a través dels debats que el partit ha organitzat al llarg d'aquestes darreres setmanes als centres culturals dels districtes. La ciutadania ha tingut la oportunitat de participar i de realitzar les seves aportaciones i/o reflexions entorn als temes tractats.
Ara, és el moment de posar-nos mans a l'obra i acabar de construir les propostes, els projectes de futur del partit i ser capaços de presentar un Manifest Electoral contextualitzat en els nous temps i que doni resposta als principals reptes socials i polítics que té la nostra ciutat.
No obstant això, i pels que no heu tingut la oportunitat de participar en aquests debats, podeu fer aportacions a la web del nostre candidat Celestino Corbacho al apartat de Participa!. Us deixo l'enllaç. www.corbacho.org o podeu clicar al baner de Corbacho.org que hi ha al meu blog .
Salut,