Monpel Primer Secretari PSC Hospitalet Sud
José Mª Garciía Mompel, Primer Secretari de l'Agrupació Sud del PSC de L'Hospitalet
lunes, febrero 26, 2007
Montilla i De la Vega acorden el calendari del desplegament de l’Estatut
Aquest cap de setmana ha estat marcat per una bona d’entesa entre el Govern de la Generalitat i el Govern Central. El President Montilla i La Vicepresidenta Mª Teresa Fernández de la Vega han tingut una reunió dissabte passat per arribar a un acord en el desenvolupament de L’Estatut que sembla ha estat molt profitosa.

Així ja podem dir que tenim desplegament estatutari i calendari de tots els assumptes que s’hauran de tractar per dur a terme els temes pendents del desenvolupament del nostre Estatut.

Avui dilluns a Madrid es constituirà la Comissió Bilateral entre totes dues administracions com a organisme que a més de encarregar-se d’impulsar el desplegament i supervisar el bon funcionament d’aquest, haurà de resoldre els possibles conflictes competencials.

Aquesta noticia acompanyada dels gestos necessaris que s’havien de fer per part del Govern Central, crec que eren del tot essencials perquè els ciutadans de Catalunya i la classe dirigent tingués la absoluta convicció que malgrat les dificultats i diferències manifestes en tot el procés, finalment l’Estatut comença a “caminar” i les administracions col·laboren per tal que així sigui que és com ha de ser.

És evident que als grups de la oposició PP-CIU aquesta noticia no els hi agrada gens, a uns (CIU) perquè no en són els protagonistes i a d’altres, (PP) perquè mai han cregut en l’aposta del nou text estatutari, però la realitat imposa la seva raó. Els interessos de Catalunya i dels seus ciutadans són el primer de tot i el Govern de la Generalitat té l’encàrrec que l’Estatut es desenvolupi en els termes establerts en els seus continguts.

I per acabar de pas cal mencionar que en aquesta reunió entre Motilla i De la Vega es van acordar altres qüestions, una d’elles vinculada a la nostra ciutat L’Hospitalet. La Vicepresidenta i el President de la Generalitat van acordar que el soterrament de les vies del tren a L’Hospitalet s’iniciaran en el marc d’aquest any, la qual cosa ens confirma una vegada més, la bona entesa entre ambdues administracions.

Tot i les crítiques del PP amb el seu discurs acre, pujat de to i rallant el més pur dels estils rancis de la dreta agressiva de temps immemorables, el nostre President Montilla està fent una bona tasca, apel·lant a la calma, a la confiança en les institucions i en els procediments i també, fent un crit per a que no fem el joc a la dreta més conservadora i estem tranquils amb la seguretat que dona la raó i la intel·ligència que ens portarà sempre a bon port en les negociacions bilaterals entre el Govern de la Generalitat i el Govern Central.

Els socialistes treballarem per a que així sigui.