Monpel Primer Secretari PSC Hospitalet Sud
José Mª Garciía Mompel, Primer Secretari de l'Agrupació Sud del PSC de L'Hospitalet
lunes, febrero 26, 2007
L’Escola d’Hivern del PSC, la trobada necessària.
Aquest cap de setmana he tingut la oportunitat de participar un any més a l’Escola d’Hivern que organitza el nostre partit a Tarragona. Primer de tot m’agradaria destacar que el Secretari de Formació del a CEN Josep Mª Sala cada any ens sorprèn amb els seus continguts i amb la incorporació de nous ponents que veritablement fan que la jornada prengui un interès polític important i una rellevància a nivell mediàtic de primer ordre. Des d’aquestes línies el felicito efusivament pel seu treball i pel seu encert en els continguts de la mateixa.

En aquesta ocasió l’escola, organitzada en diferents conferències sobre temes d’actualitat política i de “doctrina” socialista, també hem parlat de Municipalisme, evidentment fruit de l’aproximació de les Eleccions Municipals del 27 de maig i de la aposta tan forta que ha fet el nostre partit amb la presentació de 700 candidatures d’alcaldes arreu de Catalunya.

Concretament la xerrada en la que participava el nostre Primer secretari del PSC i Alcalde de L’Hospitalet Celestino Corbacho , juntament amb els alcaldes Angles Ros de Lleida i Anna Pagans de Girona, va mostrar diferents realitats municipals, però que comparteixen la gestió de temes tan sensibles i complexes com la integració de la nova ciutadania, el civisme i la sostenibilitat o la seguretat. Corbacho va estar especialment explícit en l’enumeració d’aquells temes amb els que els alcaldes s’han d’enfrontar, a vegades sense competències ni els recursos adequats i que en el futur han de tenir resposta a través de noves competències des dels Ajuntaments.

Els socialistes tenim una nova oportunitat per a fer front als reptes de futur a través de la nostra convicció en la política municipal, en la necessària aproximació a la realitat que hi viuen els ciutadans a tots els pobles i ciutats de Catalunya. I els governs autonòmics i central han de tenir cada cop més present la important tasca política, de gestió i de comunicació amb la ciutadania que es desenvolupa a través dels ajuntaments, com a primera administració més propera al ciutadà.

Aquest dissabte ha coincidit una trobada entre el President Montilla i la vicepresidenta Mª Teresa Fernández de la Vega, els quals a part de tancar el tema del calendari i d’acords relacionats amb el desplegament de l’Estatut, han treballat també altres assumptes de caire local, com per exemple fixar el començament de les obres de soterrament de les vies del tren de L’Hospitalet que òbviament afecta a la nostra ciutat. A això és al que em referia abans, una bona entesa entre administracions agilitza els tràmits i facilita molt les coses als governs locals.

Però tornant a l’essència d’aquest post d’avui poder debatre aquestes qüestions i escoltar els diferents punts de vista dels ponents així com les aportacions que es fan per part dels participants és molt interessant i fructífera per complementar la formació en política que ha de ser constant i l’actualització dels nostres postulats político-ideològics, així com la reafirmació d’altres.