Monpel Primer Secretari PSC Hospitalet Sud
José Mª Garciía Mompel, Primer Secretari de l'Agrupació Sud del PSC de L'Hospitalet
miércoles, noviembre 29, 2006
José Montilla va estar investir ahir com a President de la Generalitat.
Ha estat investit pel Parlament de Catalunya per majoria absoluta tal com correspon en el nostre sistema democràtic. Josep Montilla presidirà demà mateix com a nou President la primera reunió del també nou Govern de la Generalitat, tot i que alguns repeteixen i d’altres han estat escollits de nou.
Crec que d’aquesta manera es tancarà un cicle polític que ha estat esgotador, dur però que finalment la “consistència” ha pogut culminar. Cal destacar que serà el primer govern presidit per un President no nascut a Catalunya i amb aquest fet crec que es dona un pas endavant i es mostra clarament que Catalunya és una realitat social molt més ampla i diversa i que és aquest un tret diferenciador que defineix la seva personalitat política com a país i com a institució.

Ara serà el nou Govern de l’Entesa Nacional pel Progrés qui haurà d’assumir la seves responsabilitats reflectides al seu programa conjunt i desenvolupar les polítiques que corresponguin segons els compromisos adquirits amb els ciutadans.

Com a qualsevol legislatura hi haurà una mica de tot al Parlament, grups que defensaran l’obra ben feta, d’altres que la criticaran, uns que en voldran fer la revenja des de l’oposició i pot ser alguns que en voldran fer espectacle per aconseguir popularitat, en lloc de servir als interessos dels qui han depositat la seva confiança.

En tot cas, cadascú haurà de jugar el seu paper i fer la feina que els electors els hi han encomanat. No tinc dubte que els socialistes sabrem aprofitar aquesta nova oportunitat de liderar un govern que té molts reptes polítics i socials per abordar en aquests quatre anys que li resten per desenvolupar el seu projecte. I estic convençut que el President Montilla impulsarà una nova etapa caracteritzada per la gestió eficaç i el seny polític.