Monpel Primer Secretari PSC Hospitalet Sud
José Mª Garciía Mompel, Primer Secretari de l'Agrupació Sud del PSC de L'Hospitalet
jueves, octubre 05, 2006
UNA QÜESTIÓ DE DIFERÈNCIES
Al món polític es corre massa sovint el risc de perdre el nord i darrerament hi han algunes formacions polítiques que estan fent tot el possible per embolicar als electors i oferir una imatge equivocada tant dels candidats com dels programes.

En aquests moments de la precampanya cap a les properes eleccions al Govern de la Generalitat crec que cal deixar ben clar algunes qüestions que marquen una clara diferència entre uns i altres.

En primer lloc, sobre els possibles pactes entre CIU i PP i amb respecte la qüestió de l’Estatut, és convenient que la gent recordi que durant vuit anys Mas i Pujol van pactar amb Aznar per mantenir-se en el poder, sacrificant així la possibilitat d'elaborar un nou Estatut.

D’altra banda, també cal dir que fins aleshores, l'única obsessió de Convergència i Unió ha estat sumar la majoria necessària amb el PP després de les eleccions. I us puc assegurar que si Mas ho necessita per governar pactarà amb Rajoy que no es desenvolupi l'Estatut del 2006 a canvi del seu suport com va fer durant 8 anys amb Aznar. De la mateixa manera que Rajoy forçarà el pacte CIU-PP per evitar que Josep Montilla sigui President de la Generalitat.

Per tant, Artur Mas fa trampa quan diu que no pactarà amb el PP i fa propostes que només el PP pot recolzar. Això és fer trampa.

En canvi, el nostre candidat, Josep Montilla com a futur President de la Generalitat de Catalunya ja ha dit que si cal presentarà els recursos que calgui per defensar els interessos dels catalans i les catalanes, fins i tot al Govern de José Luis Rodríguez Zapatero i no tindrà cap inconvenient de debatre aquesta qüestió en català o en castellà en un cara a cara amb Artur Mas.

En segon lloc, sobre les aliances que es podrien fer entre CIU-ERC ha quedat pales que tant Convergents com Republicans no volen descentralitzar l’Administració Catalana i sembla que els agradi controlar-ho tot des de Barcelona. I això repercuteix directament sobre els Ajuntaments que en són els que han estat suportant la pressió de tots els nous fenòmens socials apareguts durant aquests darreres anys.

La proposta que defensem els socialista és totalment oposada. El nostre candidat, Josep Montilla vol potenciar un nou impuls als Ajuntaments i que aquests acabin gestionant bona part dels serveis, no només en l’àmbit del Benestar i dels serveis socials, sinó també en els àmbits de l’ensenyament, la salut, l’atenció a la dependència i l’esport. Montilla em consta que ahir a una trobada a Figueras amb càrrecs públics d’arreu de Catalunya es va comprometre a culminar la transferència de les oficines de Benestar de la Generalitat que ha iniciat la consellera Carme Figueres.

Com veieu hi han diferències molt clares entre un govern de caire conservador i de dretes, un de caire marcadament nacionalista i un altre de caire progressista i d’esquerres encapçalat per la figura de Josep Montilla.

1 Comments:
Anonymous Anónimo said...
Em sembla molt bé que facis aquests aclariments, especialment perquè cal que marquem diferències amb els partits de dretes. I més quan parlem de qüestions tant importants com la política municipal, doncs aquí és on es detecten les veritables diferències dels que aposten per un desenvolupament local en els termes que apuntaves i els que volen que tot sigui igual que sempre.
Una salutació!