Monpel Primer Secretari PSC Hospitalet Sud
José Mª Garciía Mompel, Primer Secretari de l'Agrupació Sud del PSC de L'Hospitalet
martes, marzo 18, 2008
Els resultats a Catalunya i a L'Hospitalet espectaculars!!
Els resultats electorals a Catalunya han estat espectaculars. 25 escons, tants com el 1982.

Ens van votar milió sis-cents setanta mil persones, més que al 1982, obtinguts, a més, amb una participació inferior a la de llavors. Un milió de vots de diferència amb el PP i 17 diputats. Uns vots millor repartits en el territori català, desmentint una visió purament metropolitana del projecte del PSC.

El nostre partit ha fet una bona campanya, finalment vam aconseguir mobilitzar a la militància i al nostre elecdtorat, pero també és veritat que el principal mèrit de la victòria li correspon, a José Luis Rodríguez Zapatero. És un polític de nou signe, amb un estil i un talant que ha sabut connectar amb la sensibilitat dels catalans.

La seva defensa de posicions progressistes, el seu compromís amb l'Estatut i el seu impuls a les infraestructures que Catalunya necessita han cimentat la confiança que els catalans majoritàriament l'han dispensat.

Però no ha estat menys l'aportació destacada de Felipe González a la nostra campanya electoral. Ell s'ha convertit com deia l'altre dia el nostre primer secretari del psc Josep Montilla "en la baula política que ha unit els nostres resultats del 1982 i els que avui celerem".
I és veritat, la gent ha volgut estar un cop més amb els líders que millor ens han representat en altres èpoques i en l'actualitat.

I em deixo el més especial pel final, la valoració de la nostra candidata, la companya Carme Chacón. Primerament, desitjo que tingui un bon final d'embaràs, doncs suposo que no haurà estat gens fàcil, pero ha demostrat ser una dona, una política valenta, i lleial amb el seu compromís de defensar una idea de Catalunya i de la societat catalana que la gent ha entés bé i n'ha volgut participar.

Per a mi la Carme Chacón representa a una generació de polítics, de polítiques que connecta en "temps real" amb la societat que avui dia som i espero que allà on vagi a desenvolupar la responsabilitat política i institucional que li pertoqui, sempre tingui ben present aquest tret diferenciador que se'ns dubte, l'ha fet una dona referent per a moltes altres dones i per milers de ciutadans a dins i a fora de Catalunya.
I amb respecte els resultats a L'Hospitalet em sento profundament orgullós en tant que Regidor del Districte VI de L'Hospitalet que el formen els barris de Bellvitge i el Gornal, perquè un cop més hem revalidat la confiança majoritària dels ciutadans que malgrat les obres de l'AVE, ens han votat i ens han tornat a donar el seu suport. Els socialistes de L'Hospitalet hem obtingut un percentatge de vots molt similar al que vam obtenir a les eleccions generals del 2004. I a més, en aquesta legislatura comptarem amb un company socialista de L'Hospitalet que serà Diputat i que representarà els interessos de la ciutat al Congrés dels Diputats a Madrid, em refereixo al company José Vicente Muñoz. Des d'aquestes lletres el felicito i l'emplaço a realitzar una tasca encoratjada.

Per acabar, també voldria donar les gràcies a tots els i les militants i simpatitaznts que han col·laborat en la campanya, a través de les accions electorals impulsades des de la nostra agrupació i en especial, a la nostra candidata de l'agrupació, la companya Verónica Rodríguez Campos i a l'equip d'organització que han fet una tasca extraordinària.

Salut.