Monpel Primer Secretari PSC Hospitalet Sud
José Mª Garciía Mompel, Primer Secretari de l'Agrupació Sud del PSC de L'Hospitalet
miércoles, enero 23, 2008
SOCIALISME DEMOCRÀTIC I DE PROGRÉS, LA OPCIÓ DE FUTUR
Reprenc aquesta setmana la paraula per reflexionar sobre alguns aspectes que crec són importants recordar.

L’altra dia, al míting del Vall Hebron, Felipe González deia una cosa que per a mI és la essència ideològica que ens mou al socialistes, “El socialismo es, sobre todo, un sentimiento,.... Para liderar el cambio es imprescindible hacerse cargo del estado de ánimo de los otros”. Estar amb la gent, amb els ciutadans, comprendre les seves necessitats, abordar junts els problemes, plantejar solucions des del present, però sempre pensant en el futur, crec que sempre ha estat una de les nostres màximes en política, començant pel món local, des de la gestió als ajuntaments, fins arribar a la coordinació a nivell nacional i estatal.

I això és un valor que ens diferencia de la dreta espanyola. El municipalisme pels socialistes és un “treball de camp” necessari per conèixer més de prop la realitat social i en aquest terreny ningú ens pot donar lliçons. Són milers de companys i companyes regidors i regidores, alcaldes i alcaldesses que hi treballant cada dia amb els ciutadans, lidiant amb els problemes quotidians, des de la proximitat, amb compromís i fermesa, també si s’escau per fer arribar les demandes ciutadanes a altres nivells institucionals per trobar-hi camins de resolució.

Recordo ara les paraules que també deia Felipe al míting del diumenge, és veritat “El liderazgo consiste en estar con la gente...” i els socialisme democràtic i de progrés que el PSC a Catalunya i el PSOE a Espanya defensem, cada cop és una opció política més majoritària, cada cop n’hi ha més ciutadans i ciutadanes que veuen que el nostre projecte polític i de transformació de la societat, ofereix millors garanties de progrés i de benestar col·lectiu.


Només cal fer una mica de memòria històrica per veure els importants canvis socials i econòmics que el nostre país ha experimentat en els últims anys. Abans, nosaltres admiràvem les polítiques d’equitat i de reconeixement de drets del Nord d’Europa... I, ara, Espanya s’ha convertit en un referent en el món amb lleis que reconeixen i defensen els drets de les dones, les persones amb discapacitat o els homosexuals. I això ho hem aconseguit els socialistes, amb Zapatero al capdavant d’un govern que mira a la gent i s’adapta als nous temps, a les noves realitats sense prejudicis amb el compromís de governar per a tothom.

El nostre Estat del Benestar, també s’ha enfortit en aquesta darrera etapa de progrés i de reformes socials, fins i tot l’hem fet avançar amb un nou pilar: l’atenció a la dependència.

Però ara tenim altres reptes que ens demanen noves resposta: Els emprenedors que han de competir en el món obert de la globalització. Els joves que tenen dificultats per emancipar-se i per accedir a l’habitatge. La gent gran que exigeix el seu dret a viure amb dignitat. Les famílies que tenen dificultats per conciliar la feina amb la llar. I alternatives reals per d’integrar als nouvinguts i garantir una convivència respectuosa amb els drets de tothom.


I per abordar totes aquestes demandes socials caldrà un govern compromès, un govern que defensi els drets i les llibertats de les persones. Un govern que aquí a Catalunya defensi el nostre Estatut com a eina bàsica per avançar en el nostre autogovern i amb el seu desplegament. No un que l’hagi combatut obertament en contra. Un govern que compleixi els compromisos d’inversió en infraestructures, per tal de modernitzar i enfortir la nostra xarxa de transport públic que és la que la immensa majoria de ciutadans i ciutadanes de Catalunya utilitzar per desplaçar-se per anar a la feina o a casa. I fer possible aquest govern depèn en bona mesura de Catalunya de la seva confiança en Zapatero i amb el projecte renovador i de canvi que representar.

Per tant, en el marc de les eleccions generals del proper 9 de març Catalunya serà decisiva per impulsar un govern de progrés, d’ambició i d’esperança a Espanya. Els ciutadans i ciutadanes de Catalunya tenen molts arguments per prendre la paraula per parlar amb veu forta i clara d’aquí a set setmanes.

Nosaltres els socialistes, als nostres militants i simpatitzants del partit ens tocarà al llarg d’aquesta campanya electoral explicar les nostres propostes i estar com sempre al costat de la gent, escoltant també les seves inquietuds, les seves idees, i les seves demandes.