Monpel Primer Secretari PSC Hospitalet Sud
José Mª Garciía Mompel, Primer Secretari de l'Agrupació Sud del PSC de L'Hospitalet
martes, febrero 12, 2008
El marge de la victòria
Comencem la setmana amb dades de l’últim sondeig d’intenció de vot que ha publicar el diari El País i que dona pràcticament un empat tècnic al PP i al PSOE. Les dades ens confirmen el següent: el 41,7% dels vots serien pel PSOE i 38,8% pel PP. Mítings com el d'aquest cap de setmana passat a Vistalegre a Madrid on el PSOE va comptar també amb la Plataforma de suport a José Luis Rodríguez Zapatero, amb tan bona atmósfera la veritat és que és el que necessitem en aquests moments per trencar l'empat tècnic.
Pèrò centren-nos en les dades. Amb aquestes dades i coneixent una mica la geografia electoral, estem davant d'una mínima diferència d’escons, i tenint en compte que els resultats electorals seran bastant incerts , tan sols una participació elevada i un alt grau de concentració del vot progressista i catalanista en el PSC pot evitar la victòria de Rajoy i aquesta corrent d'integristes que l’acompanyen. Si recordem la victòria del 2004, la clau va ser la amplia participació i perquè no dir-ho, també uns bons resultats a Catalunya i a Andalusia que és el que ens va donar més escons per poder governar.

Així doncs la qüestió principal en el marc d’aquestes eleccions serà el marge de la victòria; i avui totes les enquestes assenyalen que la distància en escons entre el PSC i el PP podria escurçar-se. Per tant, hem d’aixecar l’abstenció i hem de promoure la participació, i combatre la dispersió del vot catalanista i progressista.


La participació electoral a Catalunya serà important, decisiva i marcarà tendència en la consecució d’escons, tal i com ja han remarcat diferents dirigents socialistes. En aquest sentit és obvi que el vot al PSC tindrà un triple efecte: assegura la victòria de Zapatero, garantir la victòria de Catalunya i l'avenç del seu autogovern i promou l'evolució del PP cap a posicions més moderades.

Crec que hi han raons sobradament contrastades que ens podem fer aixecar la participació. Una de les raons és que el PP ha agafat una línea política que s’allunya de la dreta centreeuropea, precisament pel fet d’haver anat cap a aposicions perillosa d’extrema dreta. I fixeu-vos en un detall essencial , cap partit europeu de centredreta no es planteja l'anulació de cap llibertat civil, el PP, sí. El PP han volgut anul·lar parcialment la llei de la paritat, com també volen derogar la llei de la memòria històrica, i volen obligar a que el castellà sigui la llengua vehicular de l'ensenyament a tota Espanya, anul·lant el model d'immersió lingüística que ha assegurat la integració social a Catalunya i que s'acompleixi l'objectiu que quan els nois i noies acaben l'educació obligatòria dominen tant el català com el castellà. També s'ha conegut recentment que el PP pretén recuperar el projecte de transvasament de l'Ebre i en fi, i un munt de iniciatives polítiques que els governs de progrés a Catalunya i a Espanya han impulsat per tal de millorar el capítol de drets i de llibertats i que amb el PP al govern corren un seriós perill.

A Catalunya ens hi juguem molt amb aquestes eleccions com a la resta d’Espanya i hem de ser molt conscients que només amb l’expressió democràtica del vot podrem frenar veritablement l’avenç d’una dreta que ja no té principis, i que ha demostrat en nombroses ocasions que no respecte les regles del joc democràtic.


I aprofito per convidar-vos a un gran miting que els socialistes organitzarem a l'Hospitalet el proper dissabte 16 de febrer a les 12h del matí a La farga de L'Hospitalet. Comptarem amb els nostres candidats, la companya Carme Chacón cap de llista del PSC, el propi Zapatero, l'expresident del Govern de l'Estat Felipe González, el Primer Secretari del PSC i President de la Generalitat, Josep Mojtilla i el nostre Primer Secretari del PSC de L'Hospitalet i Alcalde de la ciutat, Celestino Corbacho.


És important que ens nostres candidats rebin el nostre suport i com que és un acte obert esperem que molta gent de la ciutat i d'altres parts de Catalunya s'apropi a l'Hospitalet per compartir amb els i les socialistes aquest dia que vol ser també una trobada com la de Vistalegre.