Monpel Primer Secretari PSC Hospitalet Sud
José Mª Garciía Mompel, Primer Secretari de l'Agrupació Sud del PSC de L'Hospitalet
miércoles, enero 09, 2008
A les portes d’unes Eleccions que s’auguren molt renyides


Per fer entendre a la gent la importància d’aquestes eleccions generals que es celebraran el proper 9 de març començaré expressant quins són els principals reptes pel socialisme català a la propera legislatura 2008-2012 .

La nostra eina democràtica bàsica. El ple desenvolupar del nou Estatut i en conseqüència, l’assoliment entre d'altres, del traspàs de la gestió del servei de Rodalies i l’esdeveniment decisiu en la gestió de l'Aeroport de Barcelona.

Pactar un nou Sistema de Finançament Autonòmic solidari que no penalitzi les comunitats més dinàmiques i emprenedores. Perquè per avançar , cal invertir i en conseqüència, són necessaris nous recursos econòmics que dinamitzin l’acció dels governs per prioritzar les polítiques destinades a respondre a les demandes socials.

I no cal ser massa assenyat per saber que per poder fer realitat tot això, necessitem una nova i contundent derrota del PP en les properes eleccions generals. Necessitem donar continuïtat a un nou govern presidit per Zapatero i un reforçament de les posicions federalistes i de progrés en el si de l'esquerra espanyola.


Per tant, hem de orientar tots els nostres esforços per explicar ja no tant sols el que hem fet, si no el que volem fer de cara al futur perquè volem tornar a governar Espanya.


No és el mateix que governi la dreta que governi l’esquerra, no podem anar enrere. Si la dreta espanyola guanya, els sectors integristes de la dreta política i mediàtica més agosarada li passaran factura a Rajoy i exigiran un retrocés especialment en el capítol de drets i llibertats que tant ens ha costat aconseguir.

Hem de defensar la gestió socialista al capdavant del govern perquè Espanya ha millorat substancialment .Ja som la vuitena economia mundial, un de cada tres llocs de treball que s’ha generat a Europa ha estat creat al nostre país, i un milió i mig de treballadors amb feina precària ha passat a tenir treball estable. En els tres últims anys l’economia espanyola ha crescut el doble que la d’Alemanya i el triple que la d’Italia, un 50% més que la de Gran Bretanya, i un 25% més que la dels Estats Units. El Govern de Zapatero ha destinat un 75% més en pressupost a Educació que en l’etapa anterior del govern del PP i hem invertit més en recerca i desenvolupament tecnològic. Les pensions més baixes i els salari mínim han augmentat un 25% més triplicant el que va fer el PP en vuit anys de govern. I la llista segueix, per tant tenir de sobres arguments per defensar l’acció del govern socialista i demanar novament la confiança dels ciutadans i ciutadanes per continuar fent d’Espanya un model democràtic i de progrés social i econòmic en el marc d’un món globalitzat.