Monpel Primer Secretari PSC Hospitalet Sud
José Mª Garciía Mompel, Primer Secretari de l'Agrupació Sud del PSC de L'Hospitalet
miércoles, octubre 31, 2007
Compromís a peu d’obra
La visita sorpresa del President del Govern José Luís Rodríguez Zapatero ha generat un munt de declaracions de tots els líders polítics i també d’un moviment mediàtic excepcional.

Però per a mi el més important ha estat que Zapatero ha vingut a Bellvitge a veure sobre el terreny com estan les coses. Ha parlat amb tothom, amb els veïns que han tingut la oportunitat de dir el que els preocupa i expressar els problemes als quals s’han agut d’afrontar durant tots aquest dies d’obres al seu barri. Els veïns ho agraeixen, senten que la seva administració és propera, estar al seu costat quan fa falta, quan hi han els problemes de veritat i això, és el que compte, és el que han de fer els responsables polítics i així ha estat, sense embuts amb la paraula i el gest ben planers. El President ha demanat explicacions als tècnics i ha escoltat als alcaldes de les poblacions afectades amb els que s’ha reunit juntament amb el nostre President de la Generalitat, Josep Montilla, el Conseller Nadal i amb l’Alcalde de L’Hospitalet i President de la Diputació, Celestino Corbacho que en tot moment l’han acompanyat i han estat al seu costat.

És d’agrair el to del President Zapatero que ahir va assumir tota la responsabilitat i el pes de la culpa de tot el que ha passat.

Crec sincerament que Zapatero després de la seva visita i d’escoltar a totes les parts afectades va marxar amb una idea més clara de la magnitud de la crisi i dels perills que ara per ara presenten algunes de les possibles solucions que s’han plantejat.

Ahir tothom va tenir la oportunitat d’expressar el seu enuig, la seva queixa, la crítica contundent i la constructiva, però ara l'Administració i els responsables de l’execució de les obres hauran de continuar treballant per tal de restablir el servei amb seguretat i eficàcia.

Ahir també es va evidencia un fet que ha estat molt criticat en els darrers mesos, insinuant que el president de la Generalitat i els alcaldes no defensaven els ciutadans davant d’aquesta situació. Doncs bé, crec que ha quedat palès que tant el President Montilla com els alcaldes defensen els interessos dels ciutadans. No ha estat perquè si la presència del President del Govern espanyol a Bellvitge per analitzar in situ el que succeeix. Ha estat un reclam fet amb contundència i exigència per part del President Montilla que ha donat els seus fruits d’immediat. S’han aturat algunes feines per tal de prioritzar la seguretat i el restabliment del servei i malgrat la complexitat de les obres, es treballarà per tal d’assegurar que tot acabarà bé.

També s’ha de dir que quan les coses tornin a la normalitat i el malson hagi passat, potser a més d’un li caurà la cara de vergonya per haver jugat sense escrúpols i amb oportunisme polític amb els problemes i els neguits de les persones.