Monpel Primer Secretari PSC Hospitalet Sud
José Mª Garciía Mompel, Primer Secretari de l'Agrupació Sud del PSC de L'Hospitalet
jueves, septiembre 06, 2007
Inici d'un nou Curs Polític
Tornem de vacances amb una important cita pels socialistes de L'Hospitalet, la celebració de les populars Festes de Bellvitge, la festa major d'aquest barri en la que participen molts ciutadans de dins i de fora del municipi.
Com cada any el partit i els companys i companyes de l'agrupació sud col·laborem en les festes que enguany comencen aquest dissabte 8 de setembre fins al diumenge 16.El dimecres vam realitzar la inauguració oficial amb les entitats i els veïns del barri en un acte obert al nou Centre Cultural de Bellvitge, ubicat a la Regidoria de Districte i que per cert, pels que no l'hagin visitat encara, és tracta d'un magnífic espai per la cultura i la convivència i que compte amb unes infraestructures de primer ordre. Us convido a que vingueu a les Festes i de pas, us apropeu a aquest nou espai que el barri de Bellvitge ha guanyat pel servei de la seva ciutadania.

Amb respecte l'actualitat política, a Catalunya certament els grups de la oposició al Parlament de Catalunya CIU-PP, estan prenen algunes iniciatives poc fiables. CIU en mig d'una crisi profunda en el partit, ens ha sortit ara amb aquesta idea de refundar el catalanisme. Segons el meu pare els convergents tornen a caure en el de sempre, aquest partit i els seus dirigents volen fer creure als catalans que són només ells qui millor representen els interessos de Catalunya, i aquest objectiu el volen portar fins l'extrem que ara amb el tema de la inversió en infraestructures, proposen la objecció fiscal. Sincerament crec que no estan mostrant la talla política ni la responsabilitat pertinent per a un partit que a més es va passar 23 anys al poder i va deixar de banda temes tant importants com aquest.

El PP després de la marxa de Josep Piqué, un dels respresentants de la dreta més moderada al seu partit, la nova direcció sembla que hagi agafat l'estil de la dreta espanyola més dura, a jutjar per les darreres manifestacions del seu nou portaveu Dani Sirera, sobre la Diada Nacional i altres temes polítics.

I mentre els grups de la oposició es disputaven en baralles internes i en monopolitzar els mitjans de comunicació amb declaracions diverses, l'acció de govern ha estat del tot demostrable especialment durant aquest estiu, fent el que s'havia de fer, afrontant els problemes i buscant les solucions.

El Govern de Catalunya té projectes i negociacions en marxa per tal de millorar les condicions de vida dels ciutadans. Estic convençut que el President Montilla sabrà defensar com cal els interessos de Catalunya tal i com ja ha estat la seva màxima des que dirigeix el govern. És cert que el tema de les inversions a Catalunya és cabdal, pel desenvolupament de l'Estatut i per la millora de les infraestructures al territori, però també per millorar la qualitat dels nostres serveis públics a la sanitat, a l'educació, al món del treball i molt especialment pel que fa a l'habitatge. Per contra, no crec que aquest ambient de crispació al voltant del tema de les inversions que tant el PP com CIU volen potenciar per tal de confondre a la ciutadania ens benefici globalment.

A més, aquests dies ja hem vist gestos clars d'entesa, de predisposició pels acords i per a reprendre el diàleg per part d’ambdues administracions. Montilla ho deia l’altre dia, manifestava la seva conformitat y satisfacció envers la trobada que va mantenir la Ministra Magdalena Álvarez amb alts dirigents de Foment i empresaris i polítics catalans.

I per acabar dir que a nivell Estatal, crec que la posició de la que partim en aquest fi de legislatura que comença aquest mes de setembre, és molt més satisfactòria, doncs són evidents els avenços en matèria de drets per la igualtat i les llibertats individuals, en la nostra projecció al món, en les qüestions econòmiques, tot i haver tingut un agost "negre", i sobretot en les polítiques socials.

En el tema de la lluita contra el terrorisme el President Zapatero va prendre la iniciativa pel diàleg sempre buscant la pau i l'aturada de la violència, crec que tot polític responsable ha d'esgotar en primer lloc aquesta via i és tot just, el que s'ha fet. El que ha quedat clar és que el principal partit de la oposició no ha estat a l'alçada política i ha fet electoralisme d'un tema d'Estat que exigia molta més serietat.

D'altra banda, crec que és important esgotar la legislatura intentant aprovar lleis molt importants que encara s'han de debatre al Congrés del Diputats.


Salut

1 Comments:
Anonymous Anónimo said...
Hola Mompel!
Com van les festes?
Estic molt d'acord amb l'anàlisi que realitzes sobre l'actualitat política. El PP no té res a fer i crec que la gent veu cada vegada més clar que el projecte que encapçala Zapatero és el que més convé al país.
Salutacions
María