Monpel Primer Secretari PSC Hospitalet Sud
José Mª Garciía Mompel, Primer Secretari de l'Agrupació Sud del PSC de L'Hospitalet
jueves, septiembre 27, 2007
CATALUNYA I ESPANYA AVANCEN
Aquesta setmana hem assistit a la concreció de dos acords molt importants per Catalunya.

L’ACORD SOLBES-CASTELLS GARANTEIX LA INVERSIÓ A CATALUNYA

El primer acord serà transcendental per l’aplicació de la previsió estatutària que ha de restituir i contextualitzar en


una nova etapa la inversió pública entre l’Estat i Catalunya.

El conegut acord “Solbes-Castells” sobre el criteri pel qual s’ha de calcular el volum d’inversions públiques que l’Estat realitzarà a Catalunya en el període 2007-2013 és un bon acord. Gràcies a aquest acord Catalunya rebrà en concepte d’inversió pública de l’Estat 34.486 milions d’euros en set anys..

Cal destacar que l’acord ha estat recolzat pel govern de Catalunya i ha rebut el suport dels partits que e


n formem part. Els agents socials i cívics de la societat catalana també han mostrat la seva conformitat envers aquest acord, tot i que ja han demanat que es concretin les infraestructures que es potenciaran a Catalunya a través d’aquesta nova injecció d’inversió econòmica.

Amb respecte els partits polítics que estan a la oposició, cal esmentar el respecte que ha mostrat el PPC, encara que a la seu del carrer Gènova, a Madrid, el PP ha fet unes crítiques molt dures. CiU per contra, ha intentat com sempre, minimitzar els rèdits d’entesa entre el Govern de Catalunya i el Govern d’Espanya ambdós d’esquerres. L’estratègia de CiU consistia en demanar una quantia d’inversió molt alta amb la intenció de poder dir que el govern tripartit fracassaria, però un cop més han estat ells els que han fracassat, amb el seu genuí oportunisme polític.

NOVES AJUDES PELS JOVES EN HABITATGE

Aquest segon acord, que també s’han donat a conèixer aquesta setmana dona un pas més en l’ajuda que el Govern de Zapatero està impulsant per tal de fomentar una major emancipació dels joves. Les noves mesures d’ajut a l’accés a l’habitatge que s’han anunciat les podeu veure en aquest enllaç que us passo a continuació del dossier entregat per la Ministra Chacón als mitjans de comunicació.

I com era d’esperar, aquestes mesures han estat criticades per l’oposició que les ha qualificat d’insuficients i d

’electoralistes. Bé suposo que als convergents i als populars òbviament no els hi agrada que els governs de Montilla i de Zapatero facin els deures i fomentin polítiques pensades en les persones i en els seus problemes.

UNA BREU REFERÈNCIA AL DEBAT SOBRE POLÍTICA GENERAL QUE HA TINGUT LLOC AHIR I AVUI AL PARLAMENT DE CATALUNYA.

Només tres consideracions, la primera, mentre el líder de CIU ha realitzat un discurs nacionalista molt retòric, el President Montilla ha parlat de la política de les coses concretes, és a dir, de la gestió feta i ben feta i crec que tots som conscients objectivament dels avenços que hem aconseguit en molt poc temps.

La segona, en aquest debat també ha quedat ben clar qui ha aconseguit més inversions de l´Estat per a Catalunya, res a veure amb altres etapes... .

I la tercera i fent una mica de balanç, El President Montilla i el seu Govern en 10 mesos ha aconseguit iniciar el desplegament del Estatut, con la constitució de las tres comissions mixtes, la obtenció de les primeres transferències previstes i, sobretot, l’acord en els pressupostos conegut com acord ”Solbes-Castells”.

La oposició en canvi ens ha avorrit amb els diferents episodis de crisi “fraternal” entre germans…. Primer amb el relleu de Josep Piqué al PP i després el ball de tensions entre Duran Lleida i Artur Mas. El President Montilla la veritat és que ha estat el més assenyat, doncs ha demostrat, tot i les diferències dels partits que composen el pacte de govern, la cohesió per tal de desenvolupar l’acció del seu Govern.
jueves, septiembre 20, 2007
I després de Festes, l'anàlisi.
Després d’una setmana intesa de festa Major a Bellvitge torno de nou a estar amb vosaltres.

Aquesta nova edició de les Festes de Bellvitge ha estat tot un èxit, em sento plenament satisfet en termes generals del desenvolupament de les mateixes, tot i que sempre hi ha algunes coses que cada any es poden millorar i així ho tindré en compte pel proper any.

Crec que tant la programació d’activitats com les diferents exposicions i mostres per part de les entitats del barri ha estat un bon reflex de la riquesa, el dinamisme, la creativitat i el compromís de la gent de Bellvitge.

Dir-vos que per a mi aquesta era la primera Festa Major en tant que nou Regidor del Districte VI i haig de confessar que ha estat una experiència molt positiva i molt enriquidora, especialment pel que fa al tracte de proximitat que he tingut des de la Regidoria amb el teixit associatiu que ha participat en les festes i amb l’associació de veïns i la Comissió de Festes.

Haig de dir que les festes s’han desenvolupat amb total normalitat com ja és habitual amb un bon equilibri entre l’ambient festiu, les diverses expressions culturals manifestes al llarg de tota la setmana i òbviament, amb la part més política, de presència dels diferents partits polítics que han volgut participar amb la clàssica “caseta”. El PSC com sempre també ha participat, us deixo una imatge d'un moment molt especial, una trobada que vam tenir les diferents executivas d'agrupació del partit amb el nostre Primser Secretari i Alcalde de la Ciutat, Celestino Corbacho que tot i els seus compromisos ha estat molt present al llarg de tota la festa. Així mateix, permeteu-me aprofitar aquest petit incís per donar les gràcies als companys i companyes de l'Agrupació Sud que han fet possible el bon desenvolupament de la caseta i de les tasques organitzatives d'aquest any.

D’altra banda, dir que la programació d’activitats ha estat molt encertada, donat que ha contemplat actes i activitats per totes les edats, grans, joves i infants han trobat el seu espai per gaudir de les festes, en l’amplia oferta d’activitats que enguany s’han posat a l’abast de la gent del barri. No obstant. i com us deia al principi, hem pres nota d’aquests aspectes que es poden millorar per l’any vinent.

I entrant en altres temes, com sabeu tot just quan finalitzen les Festes de Bellvitge els socialistes organitzem la Festa de la Rosa a la Pineda de Gavà en un acte festiu, però en el que també hi ha lloc per la reivindicació política a través de l’acte polític en el que participen els nostres principals dirigents del partit tant de Catalunya com d’Espanya.

El passat diumenge a la Festa de la Rosa un any més vam tenir la oportunitat d’escoltar al nostre Primer Secretari del Partit i President de la Generalitat Josep Montilla i al President del Govern Espanyol José Luis Rodríguez Zapatero.


Un dels temes més destacables d’aquest acte polític ha estat per a mi el compromís “explicit” que el President Zapatero va realitzar reafirmant el suport a Catalunya pel que fa a les inversions i al propi desenvolupament del nou Estatut. Zapatero també va avança millores en la política d’habitatge pels més joves especialment en el tema del lloguer, per tal de pal·liar la situació actual.



La companya Carme Chacón que també va participar en l’acte polític, es va mostrar confiada i amb un compromís també molt ferm en pensar noves fórmules per tal de solucionar els problemes d’habitatge que ara per ara tenim al nostre país. Crec sincerament que el Govern de l’Estat està estudiant diferents iniciatives per tal que els joves puguin emancipar-se amb normalitat.

D’altra banda, el Primer Secretari del PSC i President de la Generalitat, Josep Montilla també va estar molt contundent en la defensa del desplegament de l’Estatut i en el desenvolupament del projecte de país que s’ha de dur a terme en aquesta legislatura, tant en termes de millorar les infraestructures a nivell territorial, com en termes d’innovació i especialment en l’ampliació de polítiques socials. Montilla va aprofitar per realitzar una crida als partits polítics de la oposició que més enllà de fer la seva tasca al Parlament de Catalunya, darrerament estant tenint una actitud deslleial als grans temes de país i haurien de ser molt més responsables en aquests moments tant importants pel futur de Catalunya.

Salut
jueves, septiembre 06, 2007
Inici d'un nou Curs Polític
Tornem de vacances amb una important cita pels socialistes de L'Hospitalet, la celebració de les populars Festes de Bellvitge, la festa major d'aquest barri en la que participen molts ciutadans de dins i de fora del municipi.
Com cada any el partit i els companys i companyes de l'agrupació sud col·laborem en les festes que enguany comencen aquest dissabte 8 de setembre fins al diumenge 16.El dimecres vam realitzar la inauguració oficial amb les entitats i els veïns del barri en un acte obert al nou Centre Cultural de Bellvitge, ubicat a la Regidoria de Districte i que per cert, pels que no l'hagin visitat encara, és tracta d'un magnífic espai per la cultura i la convivència i que compte amb unes infraestructures de primer ordre. Us convido a que vingueu a les Festes i de pas, us apropeu a aquest nou espai que el barri de Bellvitge ha guanyat pel servei de la seva ciutadania.

Amb respecte l'actualitat política, a Catalunya certament els grups de la oposició al Parlament de Catalunya CIU-PP, estan prenen algunes iniciatives poc fiables. CIU en mig d'una crisi profunda en el partit, ens ha sortit ara amb aquesta idea de refundar el catalanisme. Segons el meu pare els convergents tornen a caure en el de sempre, aquest partit i els seus dirigents volen fer creure als catalans que són només ells qui millor representen els interessos de Catalunya, i aquest objectiu el volen portar fins l'extrem que ara amb el tema de la inversió en infraestructures, proposen la objecció fiscal. Sincerament crec que no estan mostrant la talla política ni la responsabilitat pertinent per a un partit que a més es va passar 23 anys al poder i va deixar de banda temes tant importants com aquest.

El PP després de la marxa de Josep Piqué, un dels respresentants de la dreta més moderada al seu partit, la nova direcció sembla que hagi agafat l'estil de la dreta espanyola més dura, a jutjar per les darreres manifestacions del seu nou portaveu Dani Sirera, sobre la Diada Nacional i altres temes polítics.

I mentre els grups de la oposició es disputaven en baralles internes i en monopolitzar els mitjans de comunicació amb declaracions diverses, l'acció de govern ha estat del tot demostrable especialment durant aquest estiu, fent el que s'havia de fer, afrontant els problemes i buscant les solucions.

El Govern de Catalunya té projectes i negociacions en marxa per tal de millorar les condicions de vida dels ciutadans. Estic convençut que el President Montilla sabrà defensar com cal els interessos de Catalunya tal i com ja ha estat la seva màxima des que dirigeix el govern. És cert que el tema de les inversions a Catalunya és cabdal, pel desenvolupament de l'Estatut i per la millora de les infraestructures al territori, però també per millorar la qualitat dels nostres serveis públics a la sanitat, a l'educació, al món del treball i molt especialment pel que fa a l'habitatge. Per contra, no crec que aquest ambient de crispació al voltant del tema de les inversions que tant el PP com CIU volen potenciar per tal de confondre a la ciutadania ens benefici globalment.

A més, aquests dies ja hem vist gestos clars d'entesa, de predisposició pels acords i per a reprendre el diàleg per part d’ambdues administracions. Montilla ho deia l’altre dia, manifestava la seva conformitat y satisfacció envers la trobada que va mantenir la Ministra Magdalena Álvarez amb alts dirigents de Foment i empresaris i polítics catalans.

I per acabar dir que a nivell Estatal, crec que la posició de la que partim en aquest fi de legislatura que comença aquest mes de setembre, és molt més satisfactòria, doncs són evidents els avenços en matèria de drets per la igualtat i les llibertats individuals, en la nostra projecció al món, en les qüestions econòmiques, tot i haver tingut un agost "negre", i sobretot en les polítiques socials.

En el tema de la lluita contra el terrorisme el President Zapatero va prendre la iniciativa pel diàleg sempre buscant la pau i l'aturada de la violència, crec que tot polític responsable ha d'esgotar en primer lloc aquesta via i és tot just, el que s'ha fet. El que ha quedat clar és que el principal partit de la oposició no ha estat a l'alçada política i ha fet electoralisme d'un tema d'Estat que exigia molta més serietat.

D'altra banda, crec que és important esgotar la legislatura intentant aprovar lleis molt importants que encara s'han de debatre al Congrés del Diputats.


Salut