Monpel Primer Secretari PSC Hospitalet Sud
José Mª Garciía Mompel, Primer Secretari de l'Agrupació Sud del PSC de L'Hospitalet
miércoles, diciembre 20, 2006
En la recta final del 2006.
Esta semana entramos en la recta final de un año que se ha caracterizado por estar repleto de acontecimientos que marcarán el futuro de Cataluña y también el de nuestra ciudad.

En esta ocasión, quisiera destacar la importancia de actos como el de la cena que los socialistas de L’Hospitalet realizamos el pasado sábado 16 de diciembre. Este encuentro se realizó en un emplazamiento por cierto, que es una muestra evidente de cómo nuestra ciudad está cambiando, me refiero al Hotel Prestige Congress. No hace muchos años, creíamos impensable que en nuestra ciudad se fueran a construir hoteles de una calidad y reconocimiento internacional como los que hoy tenemos y son ya una realidad, pero no sólo esto está cambiando en L’Hospitalet. Son muchos los pasos que se están dando para mejorar la calidad de vida de sus ciudadanos, la mejora de los servicios públicos, los recursos que se están destinando para hacer frente a nuevos retos sociales como el de la convivencia, o el de la vivienda, y otros como la seguridad, o la sostenibilidad.

Pero volviendo a la cena que el partido organizó el sábado pasado, creo que fue un acto acertado. Hay que recordar que el principal capital del que dispone este partido siempre ha sido su gente, sus bases, la militancia activa y el universo de simpatizantes que han manifestado su apoyo al proyecto socialista en nuestra ciudad. Y qué mejor forma de despedir este curso político que ha sido intenso y con una acción política cargadísima en la que hemos trabajado duro en dos campañas, la del Referéndum y la de las Autonómicas, que todos juntos en un ambiente distendido y de celebración.

Asimismo, creo que también fue oportuno que nuestro Alcalde, Celestino Corbacho, lanzará ya en ese marco de encuentro, algunas pistas de lo que nos espera a la vuelta de vacaciones de Navidad, la preparación de unas Elecciones Municipales que habrá que trabajar muy bien y algunos retos importantes a nivel social que todavía están pendientes en nuestra ciudad.

A partir de enero del 2007 el partido iniciará un importante proceso de diálogo con la ciudadanía, precisamente con el objetivo de actualizar nuestra percepción de la realidad social y potenciar un intercambio de ideas que contribuya a mejorar nuestro proyecto de ciudad para los próximos cuatro años, con la colaboración de todas aquellas personas que así lo quieran. Este será nuestro primer gran objetivo a alcanzar durante el primer trimestre del año 2007.

Y para finalizar, también comentar el buen ambiente que se vivió ayer en la agrupación, en nuestra despedida del año con los compañeros y compañeras, militantes de la sur en la que tuvimos la oportunidad de encontrarnos y brindar juntos por un año que se espera muy prometedor, pero también, muy intenso en el trabajo político que hay que hacer.

Desde estas líneas me gustaría aprovechar la ocasión para agradecer muy sinceramente el trabajo de todos y todas los que habéis estado colaborando intensamente en las tareas políticas de la agrupación a lo largo de este último año. Gracias por vuestro esfuerzo, por vuestra dedicación y por la confianza que depositáis en el proyecto. Soy muy consciente del doble esfuerzo que a veces se os pide que hagáis, especialmente en periodos electorales y llevamos una “buena racha”, pero todos debemos ser responsables y tener muy en cuenta que nuestro principal compromiso está con los ciudadanos.

Hemos vividos unos tiempos muy interesantes, y vendrán más, ya lo sabéis. En este sentido, espero seguir contando con vosotros cuando llegue el momento, mientras tanto, os deseo lo mejor para estas fiestas y que tengáis un entrada de año repleta de ilusión y de nuevos proyectos.

¡Hasta la vuelta!
martes, diciembre 12, 2006
De volta del pont.
L’acció del nou Govern dona prioritat a les Polítiques Socials.

Un cop recuperats del llarg pont d’aquesta setmana que ens ha permès carrega piles i reprendre algun hàbit perdut, inicio la volta al blog amb una certa satisfacció per la posada en marxa del Govern de l’Entesa.

I és que ara ja estem gestionant que era del que es tractava, oi?. El President Montilla ha iniciat la seva acció de govern amb una clara orientació vers les polítiques socials. L'executiu ha tirat endavant la llei de Serveis Socials, la llei de creació del Consell de Relacions Laborals de Catalunya i la llei de l'Institut de Seguretat de Catalunya. Tots tres projectes, recordo per als qui li falla la memòria, amb, formen part del paquet legislatiu que va començar a perfilar-se en l'anterior mandat del tripartit i que va decaure per l'avançament de les eleccions.

D’altra banda, esmentar que la política internacional ens ha sorprès amb l’anunci de la mort del exdictador Augusto Pinochet que va tenir lloc diumenge passat.
Sobre aquesta qüestió que ja he analitzat al web de la sud en un article d’opinió específic, només afegiré que espero i desitjo que la justícia continuí la seva tasca i que els judicis que encara resten pendents contra Pinochet no quedin en un no res i finalment es faci justícia per les víctimes.

La crònica internacional també ens porta als Estats Units on s’ha fet públic el desalentador Informe del Grup d’Estudis sobre Irak que n’és una crítica devastadora de tota la política exterior del Govern de George Bush. I per als que no estigueu familiaritzats amb aquest tema dir-vos que l’informe posa sota judici els principis fonamentals d’una Administració que ha treballat guiada per la fe d’un President que ha estat en tot moment lluny de la cultura de la resolució de conflictes, per emprendre una cruïlla basada en la pura força. A l’informe s’arriba a la conclusió que cap dels problemes d’Orient Mitjà té una solució militar i cap pot solucionar-se mitjançant accions unilaterals. Per tant, l’informe té raó quan rebutja la insistència de Bush en descartar a iran i Siria com a interlocutors per a aconseguir un ordre regional més estable. En fi imagino que d’això en seguirem parlant més endavant, i veurem ara quina és la jugada dels Republicans a dos passes de les eleccions.

Amb respecte a la Política Nacional a España, el tema que més està contaminant l’actualitat política és el constant atac del PP al procés de pau que el govern de Zapatero ha impulsat i que no està precisament en un punt molt avançat, doncs continuen els incidents al carrer protagonitzats per la Kale Borroca. Tot i així hem de mostrar confiança en les declaracions del Ministre de l’Interior Alfredo Pérez Rubalcaba que ha precisat que encara existeixen els elements que en el seu moment van portar als socialistes a pensar que "podía acabar la violència", en al·lusió a l’absència d’atemptats mortals d ’ETA des de ja fa tres anys i mig i l’alt al foc permanent decretat per la banda. A demés a això hem de sumar l’esgotament evident de la violència terrorista, així com a la situació operativa de l’organització, que està "pitjor que mai", encara que "conserva capacitat per a matar".

I finalment m’agradaria destacar sobre el procés de pau una cosa que va dir Rubalcaba i amb la que coincideixo plenament i és que no es pot construir un escenari de pau si es mantenen els atacs contra l’esquerra abertzale, i no es pot construir un altre escenari polític si no queda clar que els ciutadans del país basc tenen dret a decidir sobre el seu futur, segons l'actual marc estatutari.
L’Habitatge és una prioritat pel Govern de José Montilla.
L’habitatge és una de les principals prioritats del nou Govern de Catalunya i per demostra-ho, en la seva primera setmana de mandat, el president de la Generalitat ha signat un conveni en el que participen el Ministeri de Vivenda i en aquest cas, els ajuntaments de Barcelona, Manresa i Terrassa i que permetrà la rehabilitació d’habitatges i barris i la construcció de protecció oficial.

El compromís passa per invertir 68 milions d´euros en diverses actuacions en aquests tres municipis. Una altra prova de la prioritat absoluta que el President José Montilla vol donar a aquesta qüestió és que la llei de l’habitatge que va quedar pendent durant la passada legislatura sigui remesa d’immediat per la seva tramitació i aprovació al Parlament de Catalunya.

Montilla amb aquesta iniciativa vol donar continuïtat a un tema que ja va ser plantejat per l’anterior executiu., així mateix també Montilla s’ha compromès a promoure 50.000 habitatges protegides durant aquesta legislatura, a més d’instar a l’Incasol a promoure sòl per uns 150.000 habitatges en total.

Per tant, aquest és un gest més de la línia política del Govern de Montilla en una clara direcció d’acció social i en benefici de les persones.